mijn
spelenderwijs

Spelenderwijs biedt via ruim 60 locaties professionele opvang aan in een omgeving waarin kinderen zich veilig en vertrouwd voelen en samen met andere kinderen spelen, leren en zich ontwikkelen. Kinderen worden uitgedaagd om 'spelend wijs en wijzer' te worden.
Onze peutercentra, peuterspeelzalen, KDV’s en BSO’s zijn gevestigd in de gemeenten Beek, Sittard-Geleen, Stein, Schinnen, Meerssen, Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem.

Voor onze flexpool zoeken wij voortdurend

Pedagogisch medewerkers op MBO-niveau

Werken bij Spelenderwijs is afwisselend, leerzaam, uitdagend en leuk, maar ook intensief. Je werkt nauw samen met collega’s en krijgt ondersteuning van je teamleider. Bovendien stellen we in onze open organisatie eigen initiatief op prijs. 

Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging, ontwikkeling en begeleiding van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Je weet ontwikkeling, opvoeding, opvang, educatie en zorg integraal en samenhangend vorm te geven. Je creëert een uitdagende speel- en leeromgeving waarin kinderen zich veilig voelen en alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Activiteiten stem je af op de leeftijd en vaardigheden van de kinderen. Je motiveert, stimuleert en instrueert, en zorgt er zo voor dat iedere dag goed en veilig verloopt.

Samenwerken is vanzelfsprekend voor je, zowel intern in je team als extern met ketenpartners binnen (integrale) kindcentra en zorgstructuren. Daarnaast zorg je voor een goed contact met opvoeders door samen over de ontwikkeling van de kinderen in gesprek te gaan.

Wat vraagt Spelenderwijs verder van je?

  • Je hebt minimaal een SPW-3 of gelijkwaardige opleiding.
  • Je bent bij voorkeur direct beschikbaar en flexibel inzetbaar wat betreft werktijden en werkplek; eigen vervoer is daarom handig.
  • Mondelinge en schriftelijke vaardigheden op minimaal 3F niveau.
  • Je staat open voor zelfreflectie en handelt daar vervolgens naar.
  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden voor het motiveren, stimuleren en instrueren van kinderen.
  • Je hebt een frisse en eigentijdse kijk op het werk van pedagogisch medewerker in de huidige tijd.
  • Bij voorkeur ervaring met eigentijdse communicatiemiddelen.
  • Het bezit van een certificaat kinder-EHBO is een pre.

Bij de peutercentra en peuterspeelzalen wordt gewerkt met de VVE-methoden Uk & Puk of Speelplezier. Het bezit van een VVE-certificaat (bijvoorbeeld VVersterk, VveBekwaam, VVE-Speelplezier, VVE Uk en Puk of een andere VVE-cursus) is daarom vereist.

Wat biedt Spelenderwijs je?
Vanuit de flexpool word je ter vervanging van collega’s kort- en/of langdurig ingezet op verschillende locaties. Je start met een 0-uren overeenkomst, op tijdelijke basis. Afhankelijk van geschiktheid, kindaantallen, aanbod en beleidsontwikkelingen is verlenging mogelijk.

Verder bieden we je een prettige werksfeer met opleidingsmogelijkheden.
Inschaling vindt plaats in salarisschaal 6, met een minimum van € 1.924,00 en een maximum van
€ 2.626,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (o.b.v. salarispeil 1 april 2017).

De functie Pedagogisch Medewerker is een matrixfunctie, beschreven in het functieboek van de CAO Kinderopvang.

Interesse?
Wil jij je verder ontwikkelen bij een professionele kinderopvangorganisatie? Stuur dan je sollicitatie met motivatie en CV per e-mail naar de afdeling P&O van PIW Groep: p&o@piwgroep.nl.
Selectie vindt plaats aan de hand van selectiegesprekken. Deze vinden plaats in Geleen.

Wens je eerst meer informatie? Neem dan contact op met een van de teamleidsters van Spelenderwijs. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 046 - 423 53 32 op maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag zijn ze 's ochtends bereikbaar.